Impactul tensiunii arteriale asupra sănătății

0
767

Presiunea sângelui, cum ar fi colesterolul, este un factor de risc epidemiogeno, care este un factor care, pentru importanță, distribuție și importanță la nivelul populației întregi și predictivitatea universalității, este crucial să realizați o boală epidemică a bolii.

Atât presiunea arterială pe care colesterolemia ridicată o derivă în mare parte din stilul de viață și sunt în măsură să explice diferențele de incidență între populații diferite. 90-95% din cazurile de sânge cu hipertensiune arterială ( hipertensiune arterială esențială) depinde de fapt de o sursă de alimentare proastă, ca supraponderalitatea și obezitatea, ca fizică cu activitate slabă.

Obiceiul de a fuma poate agrava starea

Doar 5-10% din cazurile de hipertensiune arterială sunt secundare unei boli a sistemului, endocrine sau renale sau datorită asumării de medicamente. Mai mult, hipertensiunea poate apărea în timpul sarcinii și se poate complica (preeclampsie, eclampsie).

Părerea dvs. a împărtășit că presiunea sângelui crește odată cu înaintarea în vârstă. De fapt, studiile ecologice au arătat că la unele populații această creștere este foarte limitată și depinde în mare măsură de consumul de sare din dietă.

Presiunea sângelui este factorul de risc mai important pentru accident vascular cerebral, pentru infarctul miocardic, dispozitivele arteriale, insuficiența renală cronică, retinopatia. Nivelurile de presiune prezic, de asemenea, mortalitatea totală, speranța de viață și contribuie la prezicerea, chiar și a morții nu cauzează cardiovasculare.

10 mmHg în presiune arterială sistolică mai mică sau 5 mm Hg în presiune arterială diastolică mai mică explică reducerea riscului de 40% de accident vascular cerebral, infarct și a altor patologii coronare 20-25%; prin urmare, reduce media presiunii sângelui în populație permite reducerea riscului de a dezvolta accident vascular cerebral, infarct miocardic și alte patologii coronariene, insuficiența cardiacă, fibrilația atrială, patologiile legate de îmbătrânire (demență și dizabilitate) și de moarte din cauze cardiovasculare.

Presiunea arterială sistolică este la bărbații cu vârsta cuprinsă între 35 și 69 de ani, factorul de greutate mai mare în calculul riscului cardiovascular global de 10 ani, cuantificabil prin cardurile de risc și scorul individual al riscului.

Care este presiunea sângelui? Și cum se măsoară?

Presiunea sângelui este forța exercitată de sânge asupra peretelui arterelor: atunci când inima este contractată și sângele trece în artere, acesta înregistrează presiunea arterială mai mare, „sistolică” sau maximă; între o bătăi de inimă și cealaltă, inima este plină de sânge și menține presiunea crescută a sângelui mai scăzută, „diastolică” sau minimă. Măsurarea presiunii se înregistrează la nivel periferic, de obicei în brațul drept, în poziție așezat de sfigmomanometru la mercur și stetoscop.

Presiunea sângelui este măsurată prin adoptarea unei proceduri standardizate care prevede utilizarea corectă a instrumentului de măsurare și cel puțin două măsurători efectuate la distanță de câteva minute, una la alta (vizionați videoclipul pe site-ul web al proiectului Inima). Conform clasificării JNC 7 (Comitetul național mixt pentru prevenirea, detectarea, evaluarea și tratamentul tensiunii arteriale crescute):

  • o presiune sistolică sub 120 mmHg și o presiune diastolică sub 80 mmHg este considerată „normală”
  • este considerată „pre-hipertensiune arterială” o presiune sistolică cuprinsă între 120 și 140 mmHg sau o presiune diastolică cuprinsă între 80 și 90 mmHg
  • Se vorbește despre „sânge de hipertensiune” atunci când valorile presiunii sistolice depășesc 140 mmHg sau cele ale presiunii Diastolice 90 mmHg.

În Italia, se estimează că cel puțin 15 milioane de persoane au o presiune arterială ≥160 mmHg sau sunt în tratament antihipertensiv. Deoarece creșterea presiunii sângelui în mod normal nu o percepeți decât atunci când apar complicații, este recomandabil ca clinicile să măsoare presiunea sângelui cel puțin o dată pe an.

Tensiunea arterială și riscul cardiovascular

Definiția hipertensiunii este operațională pentru clinica practică, pentru a identifica condițiile în care există un exces de risc, în realitate riscul de boală cardiovasculară crește progresiv odată cu creșterea presiunii sângelui atât de liniară și continuă: mai mare este presiunea , cu atât riscul de îmbolnăvire este mai mare.

Mai multe studii epidemiologice au demonstrat importanța presiunii sângelui ca factor de risc chiar și atunci când nivelurile de presiune sunt doar moderat de ridicate și s-a estimat că aproape o treime din decesele pentru bolile coronariene atribuite presiunii sângelui apar la subiecți care nu sunt considerată hipertensivă, deoarece cele mai numeroase din populație.

Presiunea sângelui este verificată în mod regulat și în raport cu alți factori de risc (colesterol, zahăr din sânge, greutate, obișnuința de a fuma) și trebuie menținută la niveluri dorite prin adoptarea unui stil de viață sănătos și, dacă este necesar, luând terapii specifice .

Importanța stilurilor de viață

Adoptați un stil de viață sănătos nu numai că contribuie în mod eficient la aducerea valorilor presiunii în limitele normei, dar permite menținerea acestora la niveluri dorite pe parcursul vieții. Stilul de viață sănătos implică, de asemenea, reducerea și controlul altor factori de risc – care sunt colesterolul, supraponderalitatea / obezitatea și obiceiul de a fuma – permițând reducerea riscului cardiovascular global.

Astăzi se demonstrează că un stil de viață sănătos pentru copilăria timpurie (prevenirea primordială) este important pentru prevenirea nu numai a bolilor cardiovasculare, ci pentru o mare parte a bolii cronice -degenerative.