Remedii naturale pentru pielea cu cosuri și acnee

0
752

Remedii naturale pentru pielea cu cosuri și acnee? Da, dar de combinat cu tratamente „clasice”. Cosuri, puncte negre și alte impurități? Citiți cum să combateți imperfecțiunile pielii cu soluțiile oferite de natură.

În general, împotriva acneei pielii și care suferă de coșuri se aplică aceleași indicații pentru pielea grasă, cu o anumită previziune în mai mult. Înainte de a trece în revistă cele mai eficiente remedii naturale, aveți nevoie de o premisă conștientă: să știți că soluțiile propuse sunt paliativele și nu de vindecare. Acestea trebuie combinate întotdeauna cu îngrijirea sugerată de dermatolog, mai ales în caz de acnee severă și rezistentă la soluțiile cosmetice.

Remedii naturale împotriva grăsimii pielii

Curățarea pielii cu acnee. Acneea și coșurile pielii sunt curățate întotdeauna dimineața și noaptea cu un detergent care spumează ușor, care este apoi clătit cu apă călduță. De fiecare dată suferiți fumigații (băi de aburi) cu bicarbonat și orez cu amidon. Umpleți un castron mare cu apă clocotită și turnați două mână din ambele soluții.

Acoperiți-vă capul cu un prosop și vă apropiați de față pentru a vă asigura că fiți „invadați” de aburi. Va fi o modalitate mai ușoară de a zdrobi cosurile, fără riscul de a vă face cicatrici. Amintiți-vă, însă, după operație, pentru a închide porii aplicând un tonic astringent. Un truc în cel mai mult? La doza de detergent de lapte care se folosește în fiecare zi, adăugați un vârf de bicarbonat de sodiu.

Maschează lutul împotriva cosurilor

Ingredientul mai eficient împotriva acneei pielii este argila. Motivul ? Are proprietăți antiseptice, absorbante, vindecătoare și este un bun bactericid. Iată câteva rețete pentru măști de încercat.

Primul are o procedură foarte simplă: amestecați o lingură de lut cu o jumătate de lingură de miere și apă, atât cât este suficient pentru a face o pastă suficient de fluidă. Lăsați amestecul să se odihnească timp de 10 minute. Aplicați pe piele și lăsați să acționeze timp de 15-20 de minute, și în cele din urmă spălați cu apă caldă și apoi răcoriți.

O altă mască împotriva cosurilor este obținută cu 100 ml de apă spa sulfuroasă (găsită în plante) și verde argilos. Dizolvați lutul în apă pentru a obține o pastă semi-densă care se aplică uniform pe față, seara înainte de culcare. Lăsați în poziție 20 de minute și apoi clătiți cu apă călduță. Repetați operația o dată pe săptămână.

Alte măști fac singuri împotriva cosurilor

Pentru a face pielea compactă și a închide porii, o dată pe săptămână aplicați pe față și gât un compus preparat cu albuș de ou și câteva picături de suc de lămâie. Se lasă să acționeze o duzină de minute și se clătește cu apă călduță.

Mai mult decât grasă, pielea este mixtă, chiar dacă este presărată cu cosuri? Folosiți iaurt integral proaspăt, organic, pentru a-l reechilibra. Aplicați-l pe față și lăsați-l să acționeze o duzină de minute, apoi clătiți cu apă călduță. Va fi suficient să recurgeți la acest remediu o dată pe săptămână.

Remediile localizate împotriva cosurilor, întotdeauna naturale

Cosurile se vor lupta și acționând local. Vreo idee? Se amestecă un vârf de lut cu câteva picături de suc de lămâie, se întinde pe imperfecțiunile pielii și frunzele pentru așezare până când compusul este complet uscat. Apoi clătiți cu apă caldă. Este pregătit foarte util pentru a reduce cosurile și punctele negre.

Dacă aveți un coș brusc, vă procurați o gripă, utilizați acest sistem: tamponalo cu un tampon de bumbac înmuiat în picături pentru ochi pentru ochi (cel utilizat pentru spălare). Veți vedea că se va arde în scurt timp.

Apariția unui cos poate lupta, de asemenea, prin aplicarea de mai multe ori pe zonă, un pic de pastă de dinți cu ajutorul unui tampon de bumbac. Un sistem care urmează să fie adoptat imediat ce auziți durerea tipică de umflare care promite a fi cosul la sosire. O metodă la fel de valabilă constă în trecerea în mod repetat de gheață pe zona afectată.

Alte sugestii pentru combaterea cosurilor la nivel local? Se amestecă o jumătate de pâine de drojdie de bere și mușețel foarte concentrată, se formează un aluat și se lasă să acționeze asupra zonei afectate timp de 10 minute. Clătiți cu apă proaspătă.

Remediile suplimentare împotriva coșurilor

În plus față de soluțiile sugerate, ne amintim că sulful este o substanță naturală foarte utilizată în cosmetică pentru a îmbunătăți pielea seboreică, acneică și asfixiată. Molecula de sulf are o persistență considerabilă, este capabilă, de exemplu, să acționeze mult timp după ce a fost aplicată.

Din acest motiv, utilizarea sa este limitată la o singură aplicație pe zi. Ar trebui să fie utilizat atât sub formă de săpun, cât și în praf: în acest din urmă caz, este suficient să se formeze un aluat de sulf și apă călduță pentru a aplica local, și apoi se clătește odată ce a fost uscat.

De ce am acnee? Cauzele și posibilele remedii. Pentru acest tip de piele cu probleme, soarele este bun numai dacă este luat cu precauție: expunerea excesivă la fața locului îmbunătățește acneea, deoarece „usucă” epiderma, dar dacă exagerați, obțineți efectul opus, deoarece în apărare, produc o cantitate mai mare de sebum. Și coșurile vor reveni să înflorească din nou.