Spre deosebire de vitamine mineralele sunt stabile atunci când sunt gătite

0
413

Corpul uman are nevoie de nutrienți de bază care îi dau energie

Corpul uman are nevoie de nutrienți de bază care îi dau energiePentru a alerga-carbohidrați, grăsimi și protein dar, în același timp, sunt necesare și așa-numitele micronutrienți, care nu au valoare energetică, dar sunt importante pentru sute de procese din interiorul organismului. Acestea includ vitamine, despre care am scris în alfabetul nostru de vitamine, enzime și minerale, despre care vom vorbi în acest articol substanțele minerale sunt necesare organismului uman, sunt importante pentru creșterea și formarea țesuturilor, sunt implicate în metabolismul sau prelucrarea și transformarea nutrienților, precum și în conducerea impulsurilor nervoase, fac parte din multe procese biochimice.

Și organismul nu le poate crea singur. Astfel, este necesar să le primiți cu alimente și băuturi sau suplimente alimentare, dacă este necesar. Împărțim substanțele minerale în ceea ce privește cantitatea necesară în corpul uman macroelemente, microelemente și oligoelemente sau în ceea ce privește beneficiul și nevoia lor necesare, benefice, neutre și toxice minerale: de unde provin În corpul uman, substanțele minerale reprezintă aproximativ 4% din masa totală, iar peste 80% din această cantitate este conținută în oase.

Cu toate acestea nu este doar o chestiune de cantitate,

Cu toate acestea nu este doar o chestiune de cantitate,Raportul dintre unele dintre ele este, de asemenea, important acesta este și motivul pentru care există o lipsă de substanțe minerale în organism și, de asemenea, de ce puteți găsi diverse combinații echilibrate în suplimentele alimentare de exemplu, maxivita exclusiv calciu+magneziu+zinc forte principala sursă de substanțe minerale este fructele și legumele.

Poate apărea doar scurgerea în apă, ceea ce poate însemna pierderea lor. Și dacă vorbim despre vitamine, atunci trebuie menționat că, spre deosebire de ele, substanțele minerale apar întotdeauna într-un compus, adică nu ca elemente separate. Și de natura compusului depinde și gradul de absorbție a acestora. Diviziunea substanțelor minerale mineraledeja a existat un discurs că putem împărți substanțele minerale în două moduri. Cea de bază este distribuția substanțelor minerale în funcție de cât de mult are nevoie o persoană. Dacă această cantitate este mai mare de 100 mg pe zi, atunci vorbim despre macroelemente (electroliți), dacă este mai mică de 100 mg pe zi, atunci acestea sunt microelemente.

Ultimul grup constă din oligoelemente, a căror cantitate este indicată în micrograme. Care minerale sunt vitamine sunt substanțe esențiale care, împreună cu mineralele, proteinele, grăsimile și carbohidrații, aparțin componentelor de bază ale dietei umane. Cu unele excepții, organismul uman nu poate produce vitamine pe cont propriu și trebuie să le primească prin dietă. În corpul uman, ele îndeplinesc funcția de catalizatori ai reacțiilor biochimice și, prin urmare, joacă un rol semnificativ în procesele de absorbție și metabolism. Vitaminele au, de asemenea, funcția de antioxidanți.

Antioxidanții sunt substanțe care protejează organismul

Antioxidanții sunt substanțe care protejează organismulDe radicalii liberi de oxigen și astfel ajută la prevenirea bolilor inimii, vaselor de sânge, cancerului și a altor boli, inclusiv cele mai grave distribuția vitaminelor conform proprietăților fizico-chimice, vitaminele sunt împărțite în două grupe: vitamine solubile în grăsimi (lipofile)-acestea includ vitamina A și provitamina beta – caroten, vitaminele D, E și K. 2. Vitamine solubile în apă (hidrofile)-acest grup include vitamine din grupa B, adică tiamină, riboflavină, niacină, piridoxină, acid pantotenic, biotină, folacin și vitamina C!.

De regulă, vitaminele solubile în apă nu sunt stocate deloc în organism sau doar într-o măsură limitată, iar excesul lor este excretat în urină. Pentru vitaminele solubile în apă, cele mai mari pierderi apar în timpul procesării alimentelor și gătitului prin leșiere, pentru vitaminele solubile în grăsimi, cele mai mari pierderi se datorează oxidării (acțiunea oxigenului din aer). Nevoia pentru majoritatea vitaminelor și mineralelor este destul de scăzută.

Cantitatea necesară pentru a asigura funcțiile fiziologice normale ale unei persoane depinde de mulți factori, cum ar fi vârsta, sexul, starea de sănătate, stilul de viață, activitatea de muncă și altele asemenea. Cu o lipsă de vitamine, există condiții care sunt denumite hipovitaminoză. Hipovitaminoza, de regulă, apare ca urmare a aportului inadecvat, a bolilor asociate cu incapacitatea de a absorbi vitaminele sau în perioade de nevoie crescută sau pierderi crescute deficiența vitaminelor lipofile este destul de comună cu dietele stricte, cu o restricție semnificativă a grăsimilor.