Tineretul acneic: cum să-l combateți cu practici zilnice și remedii naturale

0
1423

Tineretul acneic este o tortură adevărată și adecvată, un coșmar pentru mulți adolescenți care trăiesc aspectul pustulelor, punctează negrii și chisturi pe față ca o problemă a naturii sociale. Vedem tot ceea ce este să știm despre tineretul acneic și căile de atac naturale sunt mai eficiente pentru a putea reduce petele.

Acneea tânără caracterizează vârsta pubertății, de la doisprezece ani până la douăzeci de ani, și coincide cu o schimbare turbulentă stimulată fiziologic de hormoni sexuali. Glandele sebacee sunt supuse unei stimulări intense începând să producă o cantitate mai mare de sebum.

Remediile naturale împotriva acneei juvenile

La început, când pielea apare ca grasă și grasă, apoi sebumul în exces înfundă porii creând micro chisturi care tind să se umfle și se transformă în puncte negre și cosuri, provocând astfel tinerețe acneică. Cauzele acneei sunt de diferite tipuri și pot fi legate atât de o predispoziție genetică, cât și de o stare de stres excesiv.

Deșeurile alimentare sunt considerate printre principalii responsabili de acnee, deoarece sunt bogate în carbohidrați, grăsimi hidrogenate și colesterol, care contribuie la inflamația alimentelor și agravează aspectul pielii. Chiar dacă există dovezi științifice care leagă un anumit aliment de acnee, sugestia noastră este să renunțăm la alimentele bogate în zaharuri rafinate, să reducem consumul de carne vindecată precum salamul și să limităm consumul de ciocolată (în special cea cu lapte ) și creme la alun.

Cum se tratează pielea afectată de acnee Tratamentul acneei tinere trebuie să se ocupe de toate mecanismele sale în funcție de severitate: hiperproducția de sebum, colonizarea bacteriilor din Propionibacterium acnes, inflamația generalizată și afectează hormonul. Dacă acneea ușoară și moderată poate fi tratată fără sprijinul unui specialist, în cazul manifestărilor severe și răspândite este întotdeauna prudent să consultați un dermatolog pentru a conveni asupra unei terapii pe mai multe fronturi.

În orice caz, primul tratament împotriva acneei este întotdeauna o curățare aprofundată a feței, nu o simplă curățare a suprafeței pielii cu apă, ci un tratament complex de purificare și detoxifiere la care pielea cu tendințe acneice trebuie să fie supusă periodic pentru a menține porii. gratuit. cutanate, evita acumularea de toxine și conține proliferarea bacteriană patogenă.

Curățarea feței și a acneei

Curățarea feței se poate face acasă urmând acești pași simpli:

Curățarea pielii

Ca prim remediu împotriva coșurilor, ar trebui să se efectueze o curățare exactă a pielii cu produse la pH ușor acid și aplicarea ulterioară a unei loțiuni tonifiate. Oțetul de mere este un remediu eficient datorită acțiunii astringente.

Care ajută la reducerea excesului de sebum, și acțiunii de reechilibrare, care menține pH-ul acid fiziologic al pielii. Pentru a folosi oțetul de mere ca o loțiune tonică pentru acnee este suficient să pregătiți o soluție în cantități egale de apă și oțet și să o răspândiți pe față cu un tampon de bumbac.

Purificarea cu vapori de apă

Căldura aburului de pe piele subțiază sebumul, încurajează dilatarea porilor și favorizează golirea lor. Dacă nu aveți un vaporizator, se recomandă să umpleți o oală de dimensiuni medii cu apă, să o încălziți la fierbere și să vă aduceți fața la vaporii de apă pentru cicluri de câteva secunde.

Peeling cu un exfoliant natural

Masajul delicat al unui exfoliant pe piele reprezintă o soluție simplă și practică împotriva acneei juvenile, utilă pentru reînnoirea țesuturilor și eliminarea celulelor moarte ale pielii. Puteți prepara un exfoliant pentru față delicat în doar câteva minute urmând rețeta noastră: exfoliant pentru față cu miere, zahăr și ulei de susan.

Îndepărtarea coșurilor, a punctelor negre și a impurităților

Eliminarea punctelor negre și a coșurilor trebuie efectuată întotdeauna cu grijă, curățare și delicatețe extreme, evitând atingerea coșurilor infectate a căror lacerare poate răspândi infecția.

Normalizarea cu mască de lut

Tratamentele geoterapici pe lut de bază, pe lângă efectuarea unei acțiuni de reechilibrare și purificare, permit reducerea efectului strălucitor datorită părților osmotice pe baza cărora sunt absorbite impuritățile și transferate mineralele și principiile prețioase ingrediente active din lut.

Masca de lut pentru piei acneice preferă alegerea tipului verde și poate fi funcționalizată cu câteva picături de arbore de ceai esențial de ulei, ideal pentru proprietățile sale antibacteriene și antifungice la spectru larg.

Hidratarea cu o cremă ușoară fără ulei

Hidratarea și protecția sunt esențiale pentru a menține pielea delicată cu tendințe acneice în echilibru, pe de o parte bogată în producția de sebum, dar pe de altă parte extrem de sensibilă, roșie și iritată.

Machiajul potrivit

În sfârșit, o scurtă notă privind alegerea machiajului: sugestia este să preferați produsele în pudră sau în orice caz fond de ten fără ulei, adică fără substanțe precum uleiurile minerale și siliconii care favorizează formarea punctelor negre. Rețeta SOS anti coș atunci când este necesar să eliminați sau să accelerați vindecarea unui coș deosebit de urât, care își face apariția exact într-un moment special, puteți recurge la un tratament geoterapico „expres”.

Pur și simplu amestecați o cantitate mică de argilă verde cu apă și 6/8 picături de arbore de ceai esențial, aplicați pe cos și lăsați să acționeze aproximativ 15 minute, clătind cu apă călduță. Rezultatele nu vor aștepta.

Tratamentul acneei folosind natura Soarele este numit printre cele mai naturale remedii pentru acnee, o expunere corectă și nu excesivă, evitând orele prea fierbinți, efectuează o acțiune dezinfectantă și purificatoare, restabilind echilibrul pielii și făcând pielea tonifiată și regenerată.

Printre remediile oferite de planta lumii merită un loc de cinste brusture, proprietățile purificatoare și decongestionante. Brusturele este aliatul ideal pentru acneea pielii pentru proprietățile sale recunoscute antibiotic justificate de prezența arctiopicrinei, principiul activ capabil să reducă colonii agenți patogeni bacterieni tipici pielii afectate de acnee.

Brusture reduce formarea de cicatrici inestetice și reduce în timp vizibilitatea, de asemenea mucilagiul prezent în rădăcină îmbunătățește procesele de auto-regenerare reducând roșeața și mâncărimea. În cele din urmă, aplicarea topică limitează formarea coșurilor și a punctelor negre, ajutând la menținerea pielii detoxifiate.

Brusture este, prin urmare, un bun remediu împotriva acneei juvenile care recomandă să ia zilnic în decocturi detoxifiante și purificatoare în asociere cu păpădie și urzică și să aplice pe piele alegând produse pentru tratament îmbogățit cu extractele sale prețioase.