Tratamente la domiciliu pentru piciorul de atlet

0
311
Acasă remedii pentru piciorul atletului

Piciorul atletului este o problemă comună a pielii pe picioare cauzată de o ciupercă. Deși este rareori gravă, simptomele sale pot fi enervante. Remediile interne pot fi foarte eficiente în tratarea multor cazuri de picior de atlet. Unele dintre aceste remedii pot fi ușor disponibile acasă, în timp ce altele sunt disponibile în magazinele de sănătate. Aflați ce remedii la domiciliu ar putea merita să încercați și când ar putea fi timpul să vă adresați medicului dumneavoastră.

Acasă căi de atac

Acasă căi de atacMulte remedii naturale sau la domiciliu pot fi utile pentru a ucide ciuperca care provoacă piciorul atletului.

Ulei de arbore de ceai ( Melaleuca alternifolia) China manufacturer )

Studiile sugerează că uleiul de arbore de ceai poate ajuta la uciderea ciupercilor. Uleiul de arbore de ceai provine din frunzele arborelui de ceai, care se găsesc frecvent în Australia. Se știe că are proprietăți antibacteriene și antifungice.

Un studiu a constatat că soluțiile care conțin 25% și 50% ulei de arbore de ceai au funcționat semnificativ mai bine decât un placebo în ameliorarea piciorului sportivului între degete. Uleiul de arbore de ceai a vindecat, de asemenea, infecția la 64% dintre persoanele care au folosit-o, în timp ce doar 31% dintre cei care au folosit un placebo au fost vindecați.

Un alt studiu a descoperit că uleiul de arbore de ceai a tratament pentru ciuperca piciorului fost mai eficient în uciderea ciupercilor decât mulți alți agenți antifungici care au fost testați. Oamenii ar trebui să fie atenți atunci când folosesc ulei de arbore de ceai, deoarece poate fi iritant pentru piele. Unii oameni ar putea avea nevoie să înceteze utilizarea uleiului din cauza erupțiilor cutanate și a iritațiilor.

Pentru a folosi ulei de arbore de ceai, oamenii ar trebui să toarne câteva picături într-un ulei purtător, cum ar fi nuca de cocos sau uleiul de măsline, și să-l frece pe picioare. Alternativ, cremele și unguentele cu ulei de arbore de ceai pot fi disponibile în magazinele de sănătate. Oamenii nu ar trebui să folosească ulei de arbore de ceai nediluat pe pielea lor.

Usturoi

Usturoiul are o istorie lungă de utilizare medicinală și mai multe studii au arătat că usturoiul este eficient împotriva unor ciuperci și bacterii.

O revizuire în Jurnalul de Medicină al lui Avicenna afirmă că usturoiul poate ucide o varietate de germeni. Unele teste de usturoi includ:

 • Un studiu în Journal of Applied Microbiology , în care se afirmă că extractul de usturoi proaspăt poate ucide sau opri creșterea Candida, o ciupercă comună care infectează oamenii.
 • Un raport al revistei medicale Ulster, care a constatat că usturoiul are proprietăți antifungice eficiente.
 • Un studiu asupra micozelor, care a analizat un compus găsit în usturoi cunoscut sub numele de ajoene. Compusul a vindecat piciorul atletului în fiecare persoană care a folosit-o. Ajoene a fost procesată într-o cremă de 0,4% și aplicată direct în zonă.

Un picior de usturoi impregnat cu cuișoare proaspete de usturoi este o modalitate de a încerca acest remediu acasă.

Zdrobiți trei sau patru căței de usturoi și amestecați într-un bazin cu apă caldă. Înmuiați-vă picioarele timp de 30 de minute, de două ori pe zi timp de până la o săptămână. Compușii puternici din usturoi pot lăsa în continuare un miros de usturoi de durată pe piele.

Peroxid de hidrogen cu iod

Peroxidul și iodul sunt utilizate în mod obișnuit pentru a dezinfecta rănile și tăieturile și pentru a ucide germenii de pe piele. Un studiu recent a constatat că peroxidul combinat cu iod a ucis 16 ciuperci diferite. Cele două utilizate împreună au fost mai eficiente decât utilizarea lor separat.

Pentru a încerca acest remediu, amestecați soluția de iod și peroxidul de hidrogen într-o găleată sau într-un castron mare. Soluția de iod este disponibilă în majoritatea farmaciilor din secțiunea de îngrijire a rănilor. Îndepărtați picioarele direct în soluție sau utilizați un tampon de bumbac pentru ao aplica în zonele afectate.

Nu utilizați iod pe piele fără a-l dilua, deoarece poate deteriora pielea atunci când este utilizat singur. Peroxidul poate înțepa dacă pielea este ruptă sau iritată și poate înălbi părul și țesuturile. Iodul poate provoca, de asemenea, pete. Aplicarea acestui amestec într-o baie sau duș poate preveni petele nedorite, albirea și vărsările.

Uscător de păr și talc

Dacă ciupercile nu au un mediu ideal în care să trăiască, ele nu pot continua să crească și să prospere. A scăpa de umiditate din picioare, în special între degetele de la picioare, poate ajuta la menținerea ciupercii să se răspândească și să se înrăutățească.

Oamenii pot elimina umezeala din picioare, uscându-le bine cu un uscător de păr după spălare, asigurându-se că nu rămâne umiditate, dar având grijă să nu ardă pielea. Persoanele cu pierdere de senzație sau senzație în picioare nu ar trebui să utilizeze această metodă. Când picioarele sunt uscate, urmați-le stropindu-le cu talc pentru a absorbi transpirația. Multe pulberi pentru picioare conțin talc și ajută la menținerea picioarelor uscate.

În plus față de acești pași, purtarea șosetelor care absorb umiditatea din piele vă poate ajuta să vă mențineți picioarele uscate. Următoarele tipuri de șosete vă pot ajuta să vă mențineți picioarele uscate în timpul zilei:

 • lână
 • bambus
 • material sintetic respirabil, adesea numit șosete tehnice

De asemenea, este util să schimbați șosetele cel puțin o dată pe zi când picioarele se simt transpirate sau umede. Sau, în zilele mai calde, purtați pantofi sau sandale deschise pentru a crește fluxul de aer către picioare.

Bicarbonat de sodiu (bicarbonat de sodiu)

Soda de coacere poate avea proprietăți antifungice și poate fi utilizată într-o baie de înmuiere. Soda de coacere este un element pe care mulți oameni îl au la dispoziție. Ar putea fi, de asemenea, o modalitate eficientă de a vindeca piciorul atletului.

Un studiu în Micopatologie a descoperit că bicarbonatul de sodiu, cunoscut și sub denumirea de bicarbonat de sodiu, are proprietăți antifungice atunci când este utilizat pe piele. Pentru a înmuia un picior, amestecați aproximativ o jumătate de cești de bicarbonat de sodiu într-o găleată mare sau bazin de apă caldă. Înmuiați-vă picioarele timp de 15 până la 20 de minute, de două ori pe zi. La sfârșit, uscați-vă bine picioarele, dar nu clătiți.

Tratament

TratamentDacă remediile de la domiciliu nu funcționează sau problema se întâmplă mai mult de 2 săptămâni, un medic sau podiatrist poate avea nevoie de ajutor. Un medic poate prescrie creme sau medicamente antifungice dacă infecția nu răspunde la tratamentele la domiciliu. Este important ca oamenii să trateze un caz persistent de picior de atlet, deoarece ciuperca se poate răspândi la unghii, alte părți ale corpului și alte persoane.

Cauza

Piciorul atletului se poate răspândi în zonele de piscină și vestiare. Piciorul atletului se răspândește atunci când o persoană intră în contact cu anumite ciuperci. Se poate răspândi de la o persoană la alta și se dezvoltă în zone umede și calde.

Locurile comune în care să trăiască ciuperca piciorului de atlet sunt zonele de piscină, băile publice și vestiarele.

Ciupercile care provoacă piciorul atletului atacă frecvent picioarele deoarece:

 • pantofii și șosetele creează un mediu cald și umed pe care ciupercile trebuie să-l prospere
 • picioarele sunt expuse la ciuperci și germeni pe pământ atunci când mergeți, mai ales dacă mergeți desculți
 • zona dintre degete tinde să fie deosebit de umedă și fierbinte

Termenul „picior de atlet” provine din faptul că multe vestiare atletice și echipamente sportive sunt medii calde și umede în care ciupercile se pot răspândi. Oricine poate obține piciorul atletului, indiferent de nivelul de activitate.

Prevenirea

PrevenireaExistă modalități de a vă proteja picioarele de ciuperci și de a evita prinderea piciorului atletului. De asemenea, este util să exersați cu aceste sfaturi pentru a evita repetarea unei infecții sau răspândirea acesteia la alții.

Pentru a menține picioarele fără ciuperci, oamenii ar trebui să urmeze aceste recomandări:

 • Păstrați unghiile tăiate scurt. Cuiele pot ridica mai ușor bacteriile și ciupercile dacă sunt lungi.
 • Nu umblați niciodată desculți în locuri publice. Purtați sandale sau pantofi impermeabili în piscine publice, dușuri, vestiare, băi și alte zone care se udă.
 • Spălați-vă picioarele cel puțin o dată pe zi și uscați bine.
 • Dacă un membru al familiei are piciorul sportivului, dezinfectați baia sau dușul după fiecare utilizare până când a dispărut.
 • Nu împărțiți prosoape, pantofi, șosete sau alte articole care vă ating picioarele.
 • Pantofi alternativi zilnici pentru a da fiecărei perechi timp să se usuce complet.
 • Purtați pantofi ușori și schimbați șosetele adesea pentru a vă menține picioarele uscate. Evitați pantofii calzi și grei, dacă este posibil.

perspectivă

Cei cu anumite afecțiuni de sănătate , cum ar fi diabetul, ar trebui să sară remedii la domiciliu și să apeleze imediat la un medic dacă observă probleme în picioare. Chiar și unele mici fisuri și răni pe picioare pot deveni rapid infectate la unele persoane cu diabet zaharat. Piciorul sportivului poate pune cu siguranță o frână pe planurile de a merge desculț pe plajă. Din fericire, această problemă comună poate fi de obicei vindecată fără complicații.

Dacă remediile de la domiciliu nu funcționează, cremele antifungice din farmacie pot fi o opțiune. Dacă problema se răspândește, se agravează sau nu răspunde la aceste remedii la domiciliu, oamenii ar trebui să solicite sfatul unui medic sau podiatrist. Produsele cu prescripție medicală sunt de obicei foarte eficiente atunci când sunt utilizate conform prescripțiilor.